Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Av. Barcelona, 105
08700
Spain

Cubus Games is a team of app developers and gamebook enthusiasts based in Barcelona (artists, writers, musicians and developers) dedicated to delivering original interactive stories and digital gamebook apps. Its intelligent and in-depth choose-your-own-adventures all include original soundtracks, high-quality illustrations, and addictive challenges across a host of popular genres such as sci-fi, fantasy, horror and steampunk. Cubus Games: Play a book, and read a game. 

Join our Gamebook Community!

Anoia, Terra de Castells

ANOIA, TERRA DE CASTELLS

Descobreix tots els secrets dels castells de l'Anoia. A cada castell hi trobaràs les aventures d’un personatge. Entra i... viu l’Anoia medieval com mai!

Anoia, terra de castells dóna a conèixer un dels majors atractius de l’Anoia, les torres i els castells, que hi ocupen un lloc destacat gràcies a la seva gran abundància i diversitat. Us presentem una selecció de 25 torres i castells que són la millor porta d’entrada a l’Anoia medieval i un dels punts de parada obligatoris per als amants de la història i de la natura.

Bona part de les torres i castells de l’Anoia daten d’entre mitjans del segle X i mitjans del segle XI. En aquells moments els comtes de Barcelona, Osona­Manresa i Berga­Cerdanya van ocupar i repoblar el territori, desplaçant els antics possessors musulmans. Quan la zona va deixar de ser primera línia de frontera, els castells van passar a ser el centre administratiu dels nous senyorius feudals. Entre d’altres, van destacar famílies com els Claramunt, Montbui, Tous o Òdena.

A partir del segle XIV, la família dels Cardona es va fer amb els principals senyorius de la comarca, de manera que les torres i castells van passar a ser el lloc de residència dels seus administradors. Amb el pas dels segles i l’augment del pes de les ciutats, els castells es van anar abandonant o bé van ser reconvertits en masos o cases.
Actualment, tots ells són una magnífica targeta de presentació per a la comarca de l’Anoia.

        Ruta 1:  L'herència de Guifré el Pilós (s.XI-XII)

        Ruta 2: A l'ombra del Rei Jaume I (s.XIII)

        Ruta 3: Al servei de Pere el Cerimoniós (s.XIV)