CUBUS GAMES - GAMEBOOK CRAFTERS
Narrative Alchemists from Barcelona

Anoia, Terra de Castells

ANOIA, TERRA DE CASTELLS

Descobreix tots els secrets dels castells de l'Anoia. A cada castell hi trobaràs les aventures d’un personatge. Entra i... viu l’Anoia medieval com mai!

Anoia, terra de castells dóna a conèixer un dels majors atractius de l’Anoia, les torres i els castells, que hi ocupen un lloc destacat gràcies a la seva gran abundància i diversitat. Us presentem una selecció de 25 torres i castells que són la millor porta d’entrada a l’Anoia medieval i un dels punts de parada obligatoris per als amants de la història i de la natura.

Bona part de les torres i castells de l’Anoia daten d’entre mitjans del segle X i mitjans del segle XI. En aquells moments els comtes de Barcelona, Osona­Manresa i Berga­Cerdanya van ocupar i repoblar el territori, desplaçant els antics possessors musulmans. Quan la zona va deixar de ser primera línia de frontera, els castells van passar a ser el centre administratiu dels nous senyorius feudals. Entre d’altres, van destacar famílies com els Claramunt, Montbui, Tous o Òdena.

A partir del segle XIV, la família dels Cardona es va fer amb els principals senyorius de la comarca, de manera que les torres i castells van passar a ser el lloc de residència dels seus administradors. Amb el pas dels segles i l’augment del pes de les ciutats, els castells es van anar abandonant o bé van ser reconvertits en masos o cases.
Actualment, tots ells són una magnífica targeta de presentació per a la comarca de l’Anoia.

        Ruta 1:  L'herència de Guifré el Pilós (s.XI-XII)

        Ruta 2: A l'ombra del Rei Jaume I (s.XIII)

        Ruta 3: Al servei de Pere el Cerimoniós (s.XIV)